Participa

participa / ABANS DEL FESTIVAL /

Si et mires la programació, els espais per visitar, els itineraris i els concursos, et podràs planificar millor les visites. També pots consultar el nostre web i les xarxes socials, que t’aniran informant i aconsellant sobre les activitats programades durant el cap de setmana del 22 i el 23 d’octubre.
El festival és gratuït, però si vols col·laborar adquirint un passi (el Passport) de cua ràpida, seràs un dels nostres micromecenes i tindràs avantatges, amb noves experiències arquitectòniques i visites exclusives durant tot l’any. Els passis es poden comprar amb antelació a la seu de l’Associació 48h Open House Barcelona i per internet, a www.48hopenhousebarcelona.org/botiga.
La compra de la guia et permetrà tenir una idea global de la dimensió del festival. L’APP t’ajudarà a seleccionar les activitats que t’interessin, amb l’afegit de veure quines són més a prop del lloc on et trobes.
Només en una minoria d’activitats, s’ha de mostrar el DNI. A Barcelona: Banc de Sang i Teixits, Dessalinitzadora del Llobregat (majors de 10 anys) i Planta Integral de Valorització de Residus; a Santa Coloma de Gramenet: Illa dels Jutjats i L9 Cotxeres Can Zam, dins l’itinerari Open Infraestructures; a Sant Joan Despí: Estació distribuidora Fontsanta (majors de 8 anys).

 

ACTIVITATS AMB INSCRIPCIÓ

Itineraris:
Si vols tenir una visió urbanística i arquitectònica de la ciutat, fes els nostres itineraris gratuïts, que trobaràs al web www.48hopenhousebarcelona.org/itineraris. Aquesta edició, en tenim una quinzena: en concret, enguany es podran seguir itineraris temàtics a Barcelona, a Santa Coloma de Gramenet, a Sant Joan Despí i a la Ciutat Convidada 2016, Badalona (us oferim quatre itineraris per descobrir-la des dels seus múltiples vessants). I l’Open Green també t’ofereix dos itineraris en bicicleta (consulta el web): la novetat d’enguany és l’Open Bici per l’EIX BESÒS, el primer itinerari geogràficament transversal del festival, on podràs conèixer com s’ha anat configurant el territori al voltant del riu, des de Moncada i Reixac fins al mar. Trobaràs tota la informació a itineraris.

Edificis:
Aquesta edició, els espais següents requereixen inscripció, per poder organitzar la visita correctament: el nou Bloc Quirúrgic de la Vall d’Hebron, la Casa dels Xuclis i el campanar de Santa Maria del Pi. T’hi podràs inscriure a  www.48hopenhousebarcelona.org/edificisambinscripcio 

 

/ DURANT EL FESTIVAL /

Totes les activitats tenen voluntaris de suport que t’explicaran com funciona l’activitat, els horaris i la freqüència d’accés, i que, en cas de necessitat, poden vetar el dret d’admissió.
Ells organitzen l’accés en funció de les prioritats establertes per l’organització, per aquest ordre: mecenes, micromecenes, voluntaris i públic en general.
No es pot córrer ni cridar durant les visites i les activitats del festival, per evitar accidents i molèsties a la resta de visitants. Amb la finalitat de protegir els edificis que es visiten, no està permès tocar-ne els objectes ni les parets.
Tingues present que no es poden fer les visites amb motxilles i bosses que no siguin de mà, per evitar cops i desperfectes. En cas de dubte, pregunta-ho als voluntaris. Els menors de 12 anys han d’anar agafats de la mà d’un adult.

HORARIS
En tots els casos, la darrera visita es comença mitja hora abans del tancament de l’espai o l’edifici.

GRAN OPENEXTRA
Els canvis demogràfics de la societat han fet que el col·lectiu de la gent gran sigui nombrós, i un dels temes que més els afecta és l’accés a un habitatge digne i assequible. Dins de la nova secció Open Social, el Gran Open Extra integra les persones grans al festival. Després d’un període previ de formació, ells seran els experts que ens explicaran l’arquitectura dels seus habitatges. Visita els quatre edificis del Patronat Municipal de l’Habitatge que hi participen, a Horta Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí, explicats pels seus usuaris! 

#OPENSKETCH16
És la nova proposta d’enguany: dibuixa i comparteix el teu dibuix a Instagram! No cal que t’inscriguis per participar-hi, només cal que pengis la foto del teu dibuix a la xarxa Instagram, amb l’etiqueta #opensketch16 i #openhousebcn. Farem un sorteig d’uns regals ben interessants entre totes les imatges rebudes! Si vols dibuixar en grup, vine a dibuixar amb Urban Sketchers Barcelona a Sarrià Sant Gervasi i descobreix, entre d’altres, el jardí de la Torre Bellesguard.

#OPENGRAM 2016. ESPAIS PER VIURE
Espais per viure és el tema del concurs Opengram 2016 (del 15 d’octubre al 15 de novembre). Explica’ns amb imatges maneres de viure la ciutat, i com els generen l’arquitectura i l’urbanisme. Comparteix el teu punt de vista a Instagram, i fes servir les teves etiquetes d’arquitectura i afegeix-hi les nostres: #openhousebcn i #opengram16.

 

participa / DESPRÉS DEL FESTIVAL /

#OPENFOTO16 · PREMI JOSEP LLOBET
Tria bé un edifici o un detall d’algun dels edificis que hagis visitat durant el cap de setmana, captura l’esperit de l’esdeveniment i podràs ser el guanyador de la sisena edició de l’#OpenFoto (de l’1 al 30 de novembre). Fes-nos arribar com a màxim tres fotos per participant, a: openfoto2016@48hopenhousebarcelona.org. Recorda que pots continuar participant en els concursos enviant les teves propostes o compartint-les per Instagram.
Si no et vols perdre les activitats que durem a terme tot l’any, registra’t al nostre web: www.48hopenhousebarcelona.org.
Totes les imatges participants seran susceptibles de formar part de futures campanyes de l’Associació 48h Open House Barcelona.